Proeftuin Locatiehonger

flyer proeftuin Donderdag 21 oktober 2021
10:00 - 13:00
Stad van de Zon (Heerhugowaard)
Paviljoen dijk & waard
Bezoeken
Gratis toegang
Lezing, ontmoeten, paviljoen.

De Proeftuin van 21 oktober gaat onder andere over locatiehonger. We zoeken allemaal plek. Plek voor jezelf, voor je vereniging, voor een activiteit of voor je gedachten. Ook op zoek naar een plek, heb je plek beschikbaar, wil je meedenken over oplossingen, kom dan langs in de Proeftuin en we praten er over. Elke donderdag van 10 tot 13 uur is er een proeftuin het Paviljoen. Telkens een ander onderwerp en elke keer verrassende inzichten voor een leuker en interessanter Dijk & Waard. Paviljoen Dijk & Waard, Sara de Bronovoland 10, Heerhugowaard.

De proeftuin is de ‘goede aarde’ waarin een zaadje kan worden gepland. Het ‘zaadje’ staan in dit geval voor ideeën, maatschappelijke vragen en problemen, die op het Paviljoen worden gemeld. In de proeftuin komt het zaadje in aanraking met zoveel mogelijk ‘andere planten’. In de proeftuin komen ambtenaren, jongeren, volwassenen, ouderen (kortom inwoners), eventuele ‘deskundigen’ en geïnteresseerden samen om van gedachten te wisselen over het betreffende onderwerp. Daarbij doe je nooit alleen mee voor jezelf, voor je eigen onderwerp, maar wordt er continu gekruist met andere onderwerpen.

Dit kruisen is essentieel en helpt om de tunnelvisie van de eigen expertise te doorbreken. Het brengt ideeën op een natuurlijke manier in aanraking met inzichten uit andere interessegebieden of met de soms verrassende observaties van de leek. Een mooie, waardevolle plant, met waarde voor de hele tuin kan in de proeftuin enkel ontstaan in synergie met andere planten. Een op zichtzelf staande plant kan ook mooi zijn (een particulier belang) maar heeft verder geen waarde voor de gehele tuin (samenleving).

Kom ook, lunch is inbegrepen.


Website: Paviljoen Dijk & Waard

Deel dit evenement:

Evenementen Overzicht
De kalender van en voor iedereen in de nieuwe gemeente Dijk en Waard.
Zelf activiteiten toevoegen? Klik hier!