Expositie Rachel Kuipers

Zaterdag 29 januari 2022
10:00 - 16:00
Stadshart (Heerhugowaard)
Kunstkerk - stationsweg 53
Bezoeken
Gratis toegang
Cultuur.

Rachel Kuipers schildert non-visueel en intuïtief met bijenwas (ook wel Encaustic Art Genoemd)

Rachel: “Wanneer mijn oogproblemen toenemen en mijn visuele uitdaging steeds groter wordt, kom ik obstakels tegen op mijn pad naar blindheid. Die hindernissen dwingen mij anders te kijken, met een positieve blik op mijn “nieuwe” leven. Het dwingt mij om meer in contact te komen met mijzelf. Andere zintuigen bewuster in te zetten en écht te leren voelen. Mijn intuïtie ontwikkelt zich en langzaam krijg ik voldoende vertrouwen mij aan te passen en open te stellen voor nieuwe ervaringen. Niet altijd makkelijk, maar gelukkig vind ik een uitlaatklep: Encaustic Art. “Feelingz by Rachel” is geboren.”

Zodra Rachel het wasblokje verhit en de was vloeiend zijn weg vindt, voel zij de spanning van zich afglijden. De kleuren vloeien, structuren ontstaan. Zij volgt haar intuïtie, haar gevoel. De was vloeit en zij volgt… Het is soms bijna meditatief, een soort van flow. Het is controle loslaten, vertrouwen, voelen en ontdekken wat er ontstaat.

Na het schilderen, maakt Rachel foto’s die zij sterk kan vergroten, zodat ze visueel nog een beetje mee krijgt van wat zij heeft gecreëerd. En dan blijkt bijenwas vaak een spiegel van de ziel te zijn. In haar schilderingen ontmoet zij zichzelf. Soms confronterend, maar het laat haar ook mogelijkheden zien, die zij eerder nog niet zag.

Rachel: ”De afgelopen jaren heb ik mogen ontdekken dat Encaustic Art ontmoetingen en verbindingen legt met anderen. Regelmatig ervaar ik de oprechte verwondering van mensen wanneer zij mijn werken aanschouwen. De kleuren, patronen, vormen of lijnen prikkelen de geest en raken soms de ziel. Een groter compliment dan dat, kan ik dan ook niet krijgen. Het legt een basis voor oprechte emoties, gesprekken en ontmoetingen.

Mag ik je uitnodigen naar mijn expositie te komen? Je mee te laten voeren in een kleurrijke reis langs mijn werken?”


Website: Expositie Rachel Kuipers in Kunstkerk

Deel dit evenement:

Evenementen Overzicht
De kalender van en voor iedereen in de nieuwe gemeente Dijk en Waard.
Zelf activiteiten toevoegen? Klik hier!